Przepis i sposób przygotowania na: Sos kurkowy Eli
przygotowanie składników
![Krok 1 - Sos kurkowy Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-kurkowy-eli0-2.jpg)
![Krok 2 - Sos kurkowy Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-kurkowy-eli1-2.jpg)
![Krok 3 - Sos kurkowy Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-kurkowy-eli2-2.jpg)
przygotowanie sosu
![Krok 1 - Sos kurkowy Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-kurkowy-eli3-2.jpg)
![Krok 2 - Sos kurkowy Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-kurkowy-eli4-2.jpg)
![Krok 3 - Sos kurkowy Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sos-kurkowy-eli5-2.jpg)
Przygotowałam odchudzony sos kurkowy. Tłustą śmietanę zastąpiłam mlekiem 3,2 % tłuszczu. Sos był smaczny.
kurki świeże | 40 dag |
cebula duża | 1 szt. |
mleko 3,2% | 500 ml |
mąka pszenna | 2 łyżki |
olej rzepakowy | 4 duże łyż. |
sól | 5 szczypt |
Pieprz czarny mielony Prymat | 5 szczypt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: