Przepis i sposób przygotowania na: Sos warzywny z pieczarkami, selerem naciowym i bakłażanem do słoików
Kroki postępowania
Sosem napełnić dowolne słoiki i zapasteryzować.
papryka czerwona | 1,5 kg |
cebula biała | 2-3 duże |
seler naciowy | 1 pęczek |
bakłażan | 1 duży |
pieczarki | 300 g |
cukinia | 2 średnie |
pomidory | 1 kg |
olej rzepakowy | 5 łyżek |
papryczka chili | 1 średnia |
cukier | do smaku |
sól do smaku | |
Czosnek suszony Prymat | |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
koncentrat pomidorowy | do smaku |
oregano |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: