Przepis i sposób przygotowania na: Souvlaki z wieprzowiny
Kroki postępowania
Szaszłyki wybornie smakują w chlebku pita nadzianym sałatą z dodatkami i sosem tzatziki. Lub ostrym majonezowym. Do wyboru i zależnie od humoru.
łopatka wieprzowa | 80 dag |
wino czerwone wytrawne | 60 ml |
oliwa | 60 ml |
sok z cytryny | 2 łyżki |
oregano | 1 łyżka |
mięta suszona | 1 łyżka |
czosnek | 4 ząbki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 duży |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
cytryna | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: