Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti po genueńsku
Kroki postępowania
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w średnio dużą kostkę. Wrzucić na osolony wrzątek w dużym garnku. Gotować 5 minut.
Następnie wrzucić umytą, pokrojoną w kawałki fasolkę i gotować kolejne 5 minut.
![Krok 1 - Spaghetti po genueńsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-po-genuensku1-2.jpg)
Włożyć pełnoziarniste spaghetti (może być każde inne), gotować aż będzie al dente.
![Krok 2 - Spaghetti po genueńsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-po-genuensku2-2.jpg)
Całość odcedzić, zachowując 0,5 szklanki wody, wrzucić z powrotem do garnka.
![Krok 3 - Spaghetti po genueńsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-po-genuensku3-2.jpg)
Pesto wymieszać z wodą z gotowania składników, wlać do makaronu z dodatkami. Wymieszać dokładnie i chwilę razem podgrzewać.
![Krok 4 - Spaghetti po genueńsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-po-genuensku4-2.jpg)
Można doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli trzeba. Nakładać na talerze i podawać od razu. Można posypać serem żółtym, parmezanem czy innym ulubionym
![Krok 5 - Spaghetti po genueńsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-po-genuensku5-2.jpg)