Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z kalafiorem, kaparami i skórką cytryny
Przygotowanie:
Zagotuj wodę na makaron. W tym samym garnku ugotuj kalafior. Miałam mrożony, wcześniej gotowany na parze przed mrożeniem, więc potrzebował parę minut. Świeży gotuj do miękkości.
Opłucz kapary pod bieżącą wodą i pokrój. Zetrzyj skórkę cytryny oraz ser. Zblenduj kalafior i dodaj resztę składników.
Ugotuj spaghetti al dente.
![Krok 1 - Spaghetti z kalafiorem, kaparami i skórką cytryny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-kalafiorem-kaparami-i-skorka-cytryny-10-2.jpg)
![Krok 2 - Spaghetti z kalafiorem, kaparami i skórką cytryny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-kalafiorem-kaparami-i-skorka-cytryny-11-2.jpg)
Zostaw pół szklanki wody po makaronie. Odlej i wymieszaj makaron z kalafiorem. Dolewaj wodę do uzyskania kremowej konsystencji. Ewentualnie dopraw solą i gotuj jeszcze przez ok. 1 minutę. Serwuj makaron posypany chili, graną oraz chlebem.
![Krok 3 - Spaghetti z kalafiorem, kaparami i skórką cytryny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spaghetti-z-kalafiorem-kaparami-i-skorka-cytryny-12-2.jpg)