Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem bolognese

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
mięso mielone 400 g
pomidory bez skóry 300 g
koncentrat pomidorowy 100 ml
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem bolognese

Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać mięso mielone i chwilę smażyć. Jak mięso się usmaży, to dodać pomidory bez skórki drobno pokrojone, przecier pomidorowy, bazylię, oregano oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.

Makaron ugotować al dente, wyłożyć na talerze i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 10.07.2013 10:21
Dobre spaghetti :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak