Przepis i sposób przygotowania na: Spätzle dyniowe
Kroki postępowania
Miękką dynię przestudzić i razem ze skórką zmiksować na jednolity mus.
![Krok 1 - Spätzle dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spatzle-dyniowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Spätzle dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spatzle-dyniowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Spätzle dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spatzle-dyniowe3-2.jpg)
Masę pozostawić na 15-25 minut by spęczniała.
![Krok 4 - Spätzle dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spatzle-dyniowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Spätzle dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spatzle-dyniowe5-2.jpg)
![Krok 6 - Spätzle dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spatzle-dyniowe6-2.jpg)
![Krok 7 - Spätzle dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spatzle-dyniowe7-2.jpg)
![Krok 8 - Spätzle dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/spatzle-dyniowe8-2.jpg)
dynia | hokkaido |
jajko | 2-3 |
kasza manna | 3-4 |
mąka pszenna typ 650 | ile zabierze ciasto |
skrobia ziemniaczana | 2-3 łyżki |
sól | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: