Przepis i sposób przygotowania na: Staropolski bigos
Kroki postępowania
![Krok 1 - Staropolski bigos foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/staropolski-bigos1-2.jpg)
![Krok 2 - Staropolski bigos foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/staropolski-bigos2-2.jpg)
![Krok 3 - Staropolski bigos foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/staropolski-bigos3-2.jpg)
![Krok 4 - Staropolski bigos foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/staropolski-bigos4-2.jpg)
kapusta kiszona | 3 kg |
karczek | 1,2 kg |
wędlina | 0,5 kg |
cebula | 3 sztuki |
wino czerwone wytrawne | 150 ml |
Pieprz czarny mielony Prymat | 20 g |
sól | 10 g |
majeranek | 10 g |
kminek | 10 g |
Liść laurowy suszony Prymat | 4 sztuki |
ziele angielskie | 4 sztuki |
przyprawa do potraw | 1 łyżka |
słonina | 50 g |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: