Przepis i sposób przygotowania na: Strucla jagodowa
Kroki postępowania
Drożdże pokrusz i zalej ciepłym mlekiem i naczynie odstaw w ciepłe miejsce, aby drożdże wyrosły.
Mąkę przesiej do dużej miski, następnie dodaj masło pokrojone w kostkę. Wymieszaj za pomocą łyżki. Następnie Wlej wyrośnięte drożdże.
Jajo wyparz, wybij, delikatnie roztrzep i dodaj do miski.
Następnie dodaj śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy. Dodaj także odrobinę soli.
Całość dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, aby wyrastało.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość podsyp je mąką i dokładnie je wyrób rękoma. Następnie rozwałkuj na dość cienki placek.
![Krok 1 - Strucla jagodowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-jagodowa1-2.jpg)
Owoce rozłóż na rozwałkowanym cieście. I złóż je na podobieństwo koperty.
![Krok 2 - Strucla jagodowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-jagodowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Strucla jagodowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-jagodowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Strucla jagodowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-jagodowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Strucla jagodowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-jagodowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Strucla jagodowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-jagodowa6-2.jpg)