Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z makiem
Kroki postępowania
NADZIENIE: wypłukany w ciepłej wodzie mak, zalewam wrzątkiem i trzymam na minimalnym gazie około 30 minut. Następnie mielę dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa przy użyciu najdrobniejszego sitka.
Zmielony mak, bakalie, płynny miód, roztopione masło, ekstrakt migdałowy i żółtka dokładnie mieszam.
![Krok 1 - Strucla z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-makiem40-2.jpg)
![Krok 2 - Strucla z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-makiem39-2.jpg)
![Krok 3 - Strucla z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-makiem38-2.jpg)
Jeśli się za mocno rumienią, przykrywam je folią aluminiową. Upieczone strucle makowe studzę na kratce kuchennej.
![Krok 4 - Strucla z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/strucla-z-makiem37-2.jpg)