Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka obiadowa kiszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt
seler konserwowy 2 łyżki
natka pietruszki
oliwa
cebula 1 szt
cukier
pieprz
kapusta kiszona 1/2 z kminkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka obiadowa kiszona

Kapustę kiszoną odsączamy jeśli jest bardzo mokra, kroimy na mniejsze części. Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tartce o średnich lub dużych oczkach i wkładamy do kapusty. Selera z zalewy odsączamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy przyprawami do smaku i mieszamy z oliwą i zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 27.03.2013 22:18
pyszna suróweczka!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak