Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi
Kroki postępowania
rzodkiew i marchew zetrzeć na tarce warzywnej a cebulę posiekać
![Krok 1 - Surówka z białej rzodkwi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-z-bialej-rzodkwi26-2.jpg)
![Krok 2 - Surówka z białej rzodkwi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-z-bialej-rzodkwi27-2.jpg)
oliwę wymieszać z ziołami prowansalskimi.
![Krok 3 - Surówka z białej rzodkwi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-z-bialej-rzodkwi28-2.jpg)
ja posypałam dodatkowo łyżką siemienia lnianego.
![Krok 4 - Surówka z białej rzodkwi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/surowka-z-bialej-rzodkwi29-2.jpg)
rzodkiew biała | 400 gram |
marchew | 2 sztuki |
cebula | 1 sztuka |
kukurydza w puszce | 1/2 puszki |
papryczka chili | 1/3 sztuki |
papryka czerwona | 1/2 sztuki |
koperek | 2 łyżki |
rzodkiewka | 3 sztuki |
sól do smaku | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1/2 łyżeczki |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: