Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i kalarepy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 50 dag
kalarepka młoda 1-2 szt
marchewka 1-2 szt
keczup 2 łyzki
oliwa 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
cukier
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i kalarepy

Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować, usuwając głąb, posypać solą i odstawić na 30 minut.
Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.
Kalarepę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Marchewkę i kalarepkę połączyć z kapustą, dodać cukier keczup, oliwę i pieprz do smaku, wszystko razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 25.09.2016 10:17
dobra surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak