Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z pekińskiej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt,
marchewki 2 szt,
cebula 1 szt,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
sól i pieprz do smaku,
majonez 3 łyżki,
śmietana 18 proc 3 łyżki,
jogurt grecki 2 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekińskiej kapusty

Kapustę obrać z wierzchnich liści przeciąć na pół a następnie na ćwiartki. Każdą ćwiartkę drobno pokroić a następnie sparzyć gorącą wodą i odsączyć na sicie. Marchewkę obrać, opłukać zetrzeć na tarce grube oczka. Cebule obrać, a następnie pokroić w pół księżyce.
Wszystkie składniki połączyć razem dodać opłukaną posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.
Śmietanę wymieszać z majonezem oraz jogurtem naturalnym (gęstym) wlać do surówki i delikatnie wymieszać do połączenia składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 10:35
samo zdrowie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak