Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z porem i majonezem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt mała
marchew 2 szt
por (biała część) 1 szt
seler konserwowy 1 słoiczek
jabłko 1 szt
sól
pieprz
cukier
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porem i majonezem

Kapustę poszatkować, oprószyć solą, wymieszać i odstawić na chwilę.
Gdy zmięknie, odcisnąć.
Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Seler odcisnąć z zalewy.
Wszystkie składniki połączyć majonezem i doprawić do smaku.
Majonez można zastąpić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak