Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna wędlina
Przepis na świąteczną wędlinę z dokładnym opisem przygotowania znajdziecie poniżej:
- na bazie cielęciny, ale może wybrać inny rodzaj mięsa,
- z dodatkiem śliwek i moreli,
- idealna wędlina do świeżego pieczywa.
Kroki postępowania
W miseczce mieszamy przyprawy. Oczywiście ich ilość możemy dowolnie zmienić według upodobań rodziny.
![Krok 1 - Świąteczna wędlina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-wedlina1-2.jpg)
![Krok 2 - Świąteczna wędlina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-wedlina2-2.jpg)
![Krok 3 - Świąteczna wędlina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-wedlina3-2.jpg)
![Krok 4 - Świąteczna wędlina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-wedlina4-2.jpg)
Pieczemy całość około 1,5 godzimy w 180˚C. Po godzinie pieczenie przebijamy rękaw i mięso dopiekamy jeszcze około 0,5 godz. polewając je wytworzonym sosem.
![Krok 5 - Świąteczna wędlina foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczna-wedlina5-2.jpg)