Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczne pierożki z kaszą jaglaną i grzybami
Kroki postępowania
Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekany por, dodać starte na tarce o dużych oczkach pieczarki i smażyć do odparowania. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru, drobno posiekać( wywar wykorzystać do przygotowania zupy).
Grzyby i ugotowaną kaszę połączyć z pieczarkami, dodać łyżkę bułki tartej, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, przesmażyć przez kilka minut, ostudzić.
![Krok 1 - Świąteczne pierożki z kaszą jaglaną i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczne-pierozki-z-kasza-jaglana-i-grzybami1-2.jpg)
![Krok 2 - Świąteczne pierożki z kaszą jaglaną i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczne-pierozki-z-kasza-jaglana-i-grzybami2-2.jpg)
![Krok 3 - Świąteczne pierożki z kaszą jaglaną i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczne-pierozki-z-kasza-jaglana-i-grzybami3-2.jpg)
![Krok 4 - Świąteczne pierożki z kaszą jaglaną i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczne-pierozki-z-kasza-jaglana-i-grzybami4-2.jpg)
![Krok 5 - Świąteczne pierożki z kaszą jaglaną i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczne-pierozki-z-kasza-jaglana-i-grzybami5-2.jpg)
Wyjmować łyżką cedzakową, włożyć na talerze, okrasić podsmażoną na maśle cebulką.
![Krok 6 - Świąteczne pierożki z kaszą jaglaną i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/swiateczne-pierozki-z-kasza-jaglana-i-grzybami6-2.jpg)