Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na ciemnym spodzie z czekoladową pianką
Kroki postępowania
Następnie dodajemy siekaną margaryne i żółtka i zagniatamy ciasto. Gotowym ciastem wylepiamy blache posmarowaną tłuszczem i bułką tartą i nakłuwamy widelcem, następnie podpiekamy ciasto 15 minut w 190 stopniach.
![Krok 1 - Szarlotka na ciemnym spodzie z czekoladową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-na-ciemnym-spodzie-z-czekoladowa-pianka1-2.jpg)
Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy cukier i miksujemy, aż cukier się rozpuści, następnie dodajemy proszek budyniowy i dalej miksujemy a na końcu dolewamy olej i mieszamy. Tak przygotowaną piankę wykładamy na jabłka.
![Krok 2 - Szarlotka na ciemnym spodzie z czekoladową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-na-ciemnym-spodzie-z-czekoladowa-pianka2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka na ciemnym spodzie z czekoladową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-na-ciemnym-spodzie-z-czekoladowa-pianka0-2.jpg)