Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka najprostsza na świecie
Kroki postępowania
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda naasienne i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.Boki nasmarować masłem.
![Krok 1 - szarlotka najprostsza na świecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-najprostsza-na-swiecie1-2.jpg)
![Krok 2 - szarlotka najprostsza na świecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-najprostsza-na-swiecie2-2.jpg)
Masło (zimne) zetrzeć na dużych oczkach i równomiernie rozłożyć na wierzchu ciasta.
Piec w temp. 180st. przez około godzinkę.
Warto podczas pieczenia spód zabezpieczyć większą formą ponieważ topiące masło może wydostać się z formy.
![Krok 3 - szarlotka najprostsza na świecie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-najprostsza-na-swiecie0-2.jpg)