Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka w cieście krucho-drożdżowym z kisielem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotka w cieście krucho-drożdżowym z kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-w-ciescie-krucho-drozdzowym-z-kisielem1-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotka w cieście krucho-drożdżowym z kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-w-ciescie-krucho-drozdzowym-z-kisielem2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka w cieście krucho-drożdżowym z kisielem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-w-ciescie-krucho-drozdzowym-z-kisielem3-2.jpg)
mąka | 55 dag |
margaryna | 25 dag |
cukier | 1/2 szkl |
cukier waniliowy | 1 op |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 2 szt |
śmietana 18 proc | 3 łyżki |
drożdże | 3 dag |
jabłka | 1,5 kg (szara reneta) |
cukier | 2 łyżki |
cukier waniliowy | 1 op |
kisiel cytrynowy | 1 op |
cynamon |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: