Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z budyniową pianką Zewy
Kroki postępowania
Do miski robota z nożami siekającymi wrzucić wszystkie składniki i połączyć je ze sobą.
Potem wyjąć na blat i szybko zagnieść ciasto ( ciasto będzie bardziej luźne niż na typowo kruche ).
Podzielić je na dwie części a potem zawinąć w folię spożywczą i jedną część włożyć na co najmniej 30 minut do lodówki a drugą część do zamrażarki.
![Krok 1 - Szarlotka z budyniową pianką Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-budyniowa-pianka-zewy1-2.jpg)
( Jeżeli chcemy aby ciasto było niższe można użyć tortownicy o średnicy troszkę większej ).
![Krok 2 - Szarlotka z budyniową pianką Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-budyniowa-pianka-zewy2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka z budyniową pianką Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-budyniowa-pianka-zewy3-2.jpg)
Jabłka umyć, obrać i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
Dodać przyprawę i cukier, wymieszać.
![Krok 4 - Szarlotka z budyniową pianką Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-budyniowa-pianka-zewy4-2.jpg)
Garnek przelać zimną wodą, wlać 1/2 mleka, dodać margarynę i zagotować.
W reszcie mleka wymieszać budynie i cukier.
Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową i energicznie mieszając chwilę budyń gotować.
Potem wystudzić.
![Krok 5 - Szarlotka z budyniową pianką Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-budyniowa-pianka-zewy5-2.jpg)
Do zimnego budyniu dać trochę piany, rozmieszać a potem dodać resztę piany i połączyć budyń z pianą.
Mogą być grudki ale to nie będzie problemem.
![Krok 6 - Szarlotka z budyniową pianką Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-budyniowa-pianka-zewy6-2.jpg)
Na przestudzony spód wyłożyć jabłka, lekko je docisnąć.
Na jabłka wyłożyć masę piankową a na
![Krok 7 - Szarlotka z budyniową pianką Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-budyniowa-pianka-zewy7-2.jpg)
( Ja dodatkowo zrobiłam obręcz z papieru do pieczenia bo część składników wystawała mi ponad tortownicę ).
![Krok 8 - Szarlotka z budyniową pianką Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-budyniowa-pianka-zewy8-2.jpg)
Po upieczeniu ciasto zostawić w formie do całkowitego wystudzenia ( najlepiej na noc ).
![Krok 9 - Szarlotka z budyniową pianką Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-budyniowa-pianka-zewy9-2.jpg)