Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z morwą Zewy
Kroki postępowania
Do miski robota z nożami do siekania wsypać mąkę, cukier puder, dodać żółtko i pokrojone masło.
Wszystko połączyć mikserem a potem szybko zagnieść ciasto.
2/3 ciasta wylepić dno i boki wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy 23 cm i wstawić formę do lodówki na godzinę.
![Krok 1 - Szarlotka z morwą Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-morwa-zewy1-2.jpg)
Gdy ciasto się chłodzi przygotować masę jabłkową.
Obrane jabłka pokroić w kostkę, wrzucić do szerokiego rondla, wlać wodę, dodać masło oraz cynamon i sok z cytryny i dusić kilkanaście minut.
Potem dodać cukier, nadal dusić od czasu do czasu mieszając a na koniec dodać morwę i kaszę mannę i wymieszać masę.
Wystudzić.
Gdy ciasto jest gotowe wyłożyć wystudzoną masę na ciasto.
![Krok 2 - Szarlotka z morwą Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-morwa-zewy2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotka z morwą Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-morwa-zewy3-2.jpg)
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.
![Krok 4 - Szarlotka z morwą Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotka-z-morwa-zewy4-2.jpg)