Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotkowe babeczki-różyczki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotkowe babeczki-różyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotkowe-babeczkirozyczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Szarlotkowe babeczki-różyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotkowe-babeczkirozyczki2-2.jpg)
Wstawić do nagrzanego/170 st./piekarnika na ok.20-25 min.
![Krok 3 - Szarlotkowe babeczki-różyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotkowe-babeczkirozyczki3-2.jpg)
![Krok 4 - Szarlotkowe babeczki-różyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotkowe-babeczkirozyczki4-2.jpg)
![Krok 5 - Szarlotkowe babeczki-różyczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szarlotkowe-babeczkirozyczki0-2.jpg)
jabłka | 2-3 szt |
likier czerwony/Alchermes/ | 1/2 szklanki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
masło | 100 gram |
mąka pszenna | 200 gram |
cukier | 100 gram |
jajko | 2 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
krokant orzechowy | do dekoracji |
rodzynki | do dekoracji |
jogurt naturalny | 1 małe opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: