Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Szaszłyki z parówek i cukinii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 4 szt
cukinie małe 3 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat 1 szt
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z parówek i cukinii

Ziarno jałowca zmiażdżyć, Wymieszać z musztardami i majonezem. Parówki obrać z osłonek, pokroić na 3 cm kawałki. Włożyć do marynaty na pół godziny. Cukinię ze skórką pokroić na cienkie paski. Każdy kawałek parówki razem z marynatą owinąć paskiem cukinii i nabijać na szpadki. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec około 10 minut. Podawać z sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak