Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w szynce parmeńskiej pod sosem musztardowo-miodowym
Zielone szparagi apetycznie owinięte w szynkę parmeńską to wyjątkowa kompozycja smaków, która jednocześnie zachwyca swoją prostotą i głębokim smakiem. Choć może wydawać się, że to wymagające danie, w rzeczywistości przygotowanie go jest naprawdę proste.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szparagi w szynce parmeńskiej pod sosem musztardowo-miodowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-w-szynce-parmenskiej-pod-sosem-musztardowomiodowym2-2.jpg)
Wystudzone szparagi obwinąć szynką parmeńską, smażyć na małej ilość oliwy z każdej strony, posmarowane delikatnie przygotowanym sosem.
![Krok 2 - Szparagi w szynce parmeńskiej pod sosem musztardowo-miodowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-w-szynce-parmenskiej-pod-sosem-musztardowomiodowym1-2.jpg)
![Krok 3 - Szparagi w szynce parmeńskiej pod sosem musztardowo-miodowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szparagi-w-szynce-parmenskiej-pod-sosem-musztardowomiodowym0-2.jpg)