Przepis i sposób przygotowania na: Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpecle-podwojnie-serowe-z-boczkiem-i-cukinia1-2.jpg)
![Krok 2 - Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpecle-podwojnie-serowe-z-boczkiem-i-cukinia2-2.jpg)
![Krok 3 - Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpecle-podwojnie-serowe-z-boczkiem-i-cukinia3-2.jpg)
Całość chwilę smażyć. Następnie wlać śmietankę doprawić lekko pieprzem, dusić 2 minuty.
![Krok 4 - Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpecle-podwojnie-serowe-z-boczkiem-i-cukinia4-2.jpg)
Szpecle wrzucić do rondla i zamieszać, podgrzewać.
![Krok 5 - Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpecle-podwojnie-serowe-z-boczkiem-i-cukinia5-2.jpg)
Ser podpuszczkowy pokroić w kostkę (był miękki, nie dał się zetrzeć;) ), goudę zetrzeć na tarce. Wrzucić do rondla, zamieszać, chwilę razem podgrzewać żeby sery się rozpuściły. Jeśli trzeba doprawić solą (jak dla mnie boczek, szpecle i sery mają wystarczająco soli i nie dodawałam jej więcej).
![Krok 6 - Szpecle podwójnie serowe z boczkiem i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szpecle-podwojnie-serowe-z-boczkiem-i-cukinia6-2.jpg)