Przepis i sposób przygotowania na: Szwedzki letni tort truskawkowy
Kroki postępowania
½ kg truskawek kroimy na plasterki.
Biszkopt | |
jajko | 4 sztuki |
cukier | 3/4 szklanki |
kisiel truskawkowy | 1 opakowanie |
mąka | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
krem waniliowy | |
żółtko jajek | 2 sztuki |
mleko | 250 ml |
cukier | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżeczki |
wanilia | 1 laska |
Dodatki: | |
śmietana kremówka | 500 ml |
truskawki | 750 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: