Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona w warzywach
Kroki postępowania
Mięso najlepiej jest pozostawić do zamarynowania w lodówce na kilka do kilkunastu godzin. Wtedy dobrze przejdzie smakiem i aromatem składników marynaty.
![Krok 1 - Szynka duszona w warzywach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-duszona-w-warzywach1-2.jpg)
![Krok 2 - Szynka duszona w warzywach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-duszona-w-warzywach2-2.jpg)
Seler naciowy i paprykę dokładnie myjemy.
![Krok 3 - Szynka duszona w warzywach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-duszona-w-warzywach3-2.jpg)
Po tym czasie wyciągamy mięso z garnka. W niewielkiej ilości wody rozrabiamy mąkę i wlewamy przez sitko do sosu z warzywami, cały czas mieszając, aż sos się zagęści.
Mięso serwujemy z dodatkiem warzywno-pieczeniowego sosu oraz ziemniaczków i kiszonych ogórków.
![Krok 4 - Szynka duszona w warzywach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/szynka-duszona-w-warzywach4-2.jpg)