Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle zapiekane z pomidorami i szałwią
Kroki postępowania
Mozzarellę kroję w plastry, a te w paseczki, połowę odkładam, a połowę mieszam z mascarpone i śmietaną. Dodaję posiekany i rozgnieciony z solą czosnek. Doprawiam do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem i dokładnie mieszam. Makaron łączę z sosem i przekładam do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego.
![Krok 1 - Tagliatelle zapiekane z pomidorami i szałwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tagliatelle-zapiekane-z-pomidorami-i-szalwia3-2.jpg)
Formę do zapiekania wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i zapiekam 25 minut.
![Krok 2 - Tagliatelle zapiekane z pomidorami i szałwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tagliatelle-zapiekane-z-pomidorami-i-szalwia2-2.jpg)
![Krok 3 - Tagliatelle zapiekane z pomidorami i szałwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tagliatelle-zapiekane-z-pomidorami-i-szalwia1-2.jpg)
![Krok 4 - Tagliatelle zapiekane z pomidorami i szałwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tagliatelle-zapiekane-z-pomidorami-i-szalwia0-2.jpg)