Przepis i sposób przygotowania na: Tajemniczy pieróg;)
Kroki postępowania
pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w paski, potem w kostkę. Obtaczamy mięso ww przyprawie kebab-gyros. Zostawiamy tak ja na godzinę. W tym czasie odcedzamy kukurydze i fasolę. Mięso smażymy na oleju. Kapustę siekamy.
![Krok 1 - Tajemniczy pieróg;) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tajemniczy-pierog3-2.jpg)
![Krok 2 - Tajemniczy pieróg;) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tajemniczy-pierog4-2.jpg)
![Krok 3 - Tajemniczy pieróg;) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tajemniczy-pierog2-2.jpg)
Z mleka i drożdzy robimy roczyn i dodajemy do reszty składników i posiekanej nożem magraryny. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3o minut.
wrośnięte ciasto wałkujemy i wykrawamy kółka i nakładamy farsz już doprawiony do smaku. Sklejamy w pierogi. Smażymy na głębokim oleju z dwóch stron.
![Krok 4 - Tajemniczy pieróg;) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tajemniczy-pierog1-2.jpg)
![Krok 5 - Tajemniczy pieróg;) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tajemniczy-pierog0-2.jpg)