Przepis i sposób przygotowania na: Tarta cytrynowa z bezą
Kroki postępowania
Najpierw przygotować ciasto: wymieszać mąkę, cukier i sól w robocie, dodać pokrojone w kostkę masło i znów wymieszać, aż powstanie kruszonka. Wymieszać żółtko z wodą i wlać do reszty. Wymieszać, aż powstanie kula ciasta. Uformować z niej krążek - nieco spłaszczając, owinąć w folię spożywczą i wsadzić do lodówki na minimum 30 minut, choć można do 2 dni.
![Krok 1 - Tarta cytrynowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowa-z-beza12-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta cytrynowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowa-z-beza13-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta cytrynowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowa-z-beza19-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta cytrynowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowa-z-beza14-2.jpg)
![Krok 5 - Tarta cytrynowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowa-z-beza18-2.jpg)
![Krok 6 - Tarta cytrynowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowa-z-beza17-2.jpg)
![Krok 7 - Tarta cytrynowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowa-z-beza16-2.jpg)
![Krok 8 - Tarta cytrynowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowa-z-beza15-2.jpg)
Wyjąć z piekarnika i studzić 30 minut minimum. Dopiero wtedy podawać.
![Krok 9 - Tarta cytrynowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowa-z-beza11-2.jpg)