Przepis i sposób przygotowania na: Tarta cytrynowo- truskawkowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tarta cytrynowo- truskawkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowo-truskawkowa4-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta cytrynowo- truskawkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowo-truskawkowa3-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta cytrynowo- truskawkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowo-truskawkowa2-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta cytrynowo- truskawkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowo-truskawkowa1-2.jpg)
![Krok 5 - Tarta cytrynowo- truskawkowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-cytrynowo-truskawkowa0-2.jpg)
masło lub margaryna | 17-18 dag |
mąka pszenna | 1,5 szklanka |
cukier | 25 dag około |
żółtko jajek | 2 szt |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 8 łyżeczka |
śmietana 30% | 600 ml |
mleko 2% | 500 ml |
TRUSKAWKI MROŻONE | 1,5 szklanka |
płatki migdałowe | 5 dag |
sok z cytryny | 2 duże sztuki |
syrop truskawkowy | 50 ml gęsty domowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: