Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowo-żurawinowa z pieprzem
Kroki postępowania
Do jabłek dodajemy cynamon, imbir, sól i pieprz, delikatnie mieszamy.
Na koniec dodajemy żurawinę i smażymy kilka minut na małym ogniu.
![Krok 1 - Tarta jabłkowo-żurawinowa z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-jablkowo-zurawinowa-z-pieprzem1-2.jpg)
Spód i boki tortownicy 15 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzewamy do min. 160 C.
Dno wypełniamy ciasteczkami korzennymi.
![Krok 2 - Tarta jabłkowo-żurawinowa z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-jablkowo-zurawinowa-z-pieprzem2-2.jpg)
Wierzch posypujemy grubo posiekanymi orzechami.
Pieczemy około 20 minut.
Tartę podajemy na ciepło.
![Krok 3 - Tarta jabłkowo-żurawinowa z pieprzem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-jablkowo-zurawinowa-z-pieprzem3-2.jpg)