Przepis i sposób przygotowania na: Tarta kukurydziana z jabłkami i granatem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tarta kukurydziana z jabłkami i granatem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-kukurydziana-z-jablkami-i-granatem3-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta kukurydziana z jabłkami i granatem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-kukurydziana-z-jablkami-i-granatem4-2.jpg)
-Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
-Ciasto rozwałkować na papierze na grubość kilku milimetrów tworząc okrąg.
![Krok 3 - Tarta kukurydziana z jabłkami i granatem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-kukurydziana-z-jablkami-i-granatem1-2.jpg)
-Z obranego granatu wybrać owocowe ziarenka.
-Herbatniki pokruszyć i rozłożyć na wierzchu ciasta pozostawiając kilkucentymentrowy wolny brzeg .
-Pokrojone ,obrane jabłka ułożyć promieniście na herbatnikach, na wierzchu ułożyć dekoracyjnie cząstki ze skórką, posypać cynamonem i kuleczkami granatu.
-Brzegi ciasta nałożyć na wierzch zakrywając częściowo owoce.
![Krok 4 - Tarta kukurydziana z jabłkami i granatem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-kukurydziana-z-jablkami-i-granatem2-2.jpg)
-Upieczone, przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem , który można dodatkowo wymieszać z cynamonem.
Tartę można upiec w okrągłej foremce, a zamiast ciasta z polentą można przygotować tradycyjne kruche ciasto.
![Krok 5 - Tarta kukurydziana z jabłkami i granatem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-kukurydziana-z-jablkami-i-granatem0-2.jpg)