Przepis i sposób przygotowania na: Tarta rabarbarowo-kokosowa z bezą
Kroki postępowania
Schłodzone ciasto wyjmuję z lodówki i wylepiam nim dno i boki wysmarowanej masłem i obsypanej kaszą manną formy do tarty o średnicy 21 cm. Ciasto nakłuwam widelcem, nakrywam arkuszem papieru do pieczenia i wsypuję ziarna fasoli przeznaczonej wyłącznie do pieczenia.
Formę wstawiam do nagrzanego do 190°C piekarnika i piekę 10 minut, następnie usuwam papier oraz fasolę i piekę kolejne 5 minut. Wyjmuję ciasto z piekarnika i odstawiam do wystudzenia.
![Krok 1 - Tarta rabarbarowo-kokosowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-rabarbarowokokosowa-z-beza3-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta rabarbarowo-kokosowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-rabarbarowokokosowa-z-beza2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta rabarbarowo-kokosowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-rabarbarowokokosowa-z-beza1-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta rabarbarowo-kokosowa z bezą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-rabarbarowokokosowa-z-beza0-2.jpg)