Przepis i sposób przygotowania na: Tarta serowo – rabarbarowa z nutą cynamonu
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tarta serowo – rabarbarowa z nutą cynamonu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-serowo-rabarbarowa-z-nuta-cynamonu1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta serowo – rabarbarowa z nutą cynamonu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-serowo-rabarbarowa-z-nuta-cynamonu2-2.jpg)
Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 15-17 minut. Wyjąć i odstawić do przestygnięcia.
![Krok 3 - Tarta serowo – rabarbarowa z nutą cynamonu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-serowo-rabarbarowa-z-nuta-cynamonu3-2.jpg)
Posypać wcześniej przygotowaną kruszonką. Wstawić do nagrzanego do 170°C piekarnika i piec 45 minut. Upieczone ciasto wyjąć z formy, odstawić do przestygnięcia, a tuż przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
*jeśli chcemy mieć idealnie równo upieczony kruchy spód należy ciasto przed włożeniem do piekarnika gęsto nakłuć widelcem, a następnie nakryć papierem do pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi lub suchymi ziarnami np. fasolą, grochem czy ryżem. Piec 10 minut, następnie zdjąć
![Krok 4 - Tarta serowo – rabarbarowa z nutą cynamonu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-serowo-rabarbarowa-z-nuta-cynamonu4-2.jpg)