Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-grzybami-i-szpinakiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-grzybami-i-szpinakiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-grzybami-i-szpinakiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-grzybami-i-szpinakiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Tarta z ciasta francuskiego z mięsem, grzybami i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-ciasta-francuskiego-z-miesem-grzybami-i-szpinakiem5-2.jpg)
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 500 g |
boczek wędzony | 200 g (chudy) |
borowiki | 200 g (ugotowane, posiekane) |
szpinak świeży | 200 g (sparzone) |
szalotka | 2 szt. |
czosnek | 3 ząbki (pokrojone) |
oliwa | 4 łyżki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/2 łyżeczki |
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat | 1 opakowanie |
jajko | 1 szt. (ugotowane na twardo) |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
ciasto francuskie | 1 opakowanie |
jajko | 1 szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: