Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z dynią
Kroki postępowania
Składniki na spód tarty umieszczamy w misce. Zagniatamy ciasto. Schładzamy około 30 minut.
![Krok 1 - Tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-dynia7-2.jpg)
![Krok 2 - Tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-dynia8-2.jpg)
Dynie kroimy w kostkę. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce, oprószamy morską solą i tymiankiem i chwilkę pieczemy (około 10 minut). Po wyjęciu studzimy.
![Krok 3 - Tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-dynia9-2.jpg)
![Krok 4 - Tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-dynia10-2.jpg)
Przed pieczeniem wierzch posypujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Tarte pieczemy około 40 minut w 180˚C.
Podajemy na ciepło oprószoną pokrojoną bazylią.
![Krok 5 - Tarta z dynią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-dynia11-2.jpg)