Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z malinami
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy żelatynę rozpuszczoną i cukier puder dalej ubijamy. Gotową śmietanę nakładamy na dżem i posypujemy malinami. Smacznego !!
mąki | 20 dag |
masło | 12 dag |
cukier drobny | 5 dag |
sól | do smaku |
żółtko jajek | |
śmietana | 2 łyżki |
śmietana kremowa 30% lub 36% | 1 litr |
cukier puder | do smaku |
dżem malinowy | 1 opakowanie |
maliny świeże | 700 dag |
wódka | 1 kieliszek |
Żelatyna wieprzowa Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: