Przepis i sposób przygotowania na: tarta z morelami
Kroki postępowania
Budynie gotujemy na mleku z cukrem. Po ugotowaniu dodajemy masło, sok z cytryny oraz otartą skórkę. Studzimy.
![Krok 1 - tarta z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-morelami1-2.jpg)
Mąkę, masło , cukier szybko łączymy, ale nie zagniatamy tak aby powstały okruszki.
![Krok 2 - tarta z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-morelami2-2.jpg)
Z mąki, cukru,masła, wody i soli zagniatamy ciasto,które przynajmniej na 30 - 40 minut odkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do formy i nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut
![Krok 3 - tarta z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-morelami3-2.jpg)
![Krok 4 - tarta z morelami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-morelami4-2.jpg)