Przepis i sposób przygotowania na: tarta z truskawkami i kakaowym kremem mascarpone
się z masłem i powstała piaskowa konsystencja. Następnie dodać jajko i całość zagnieść. Gotowe ciasto w formie kuli, owinąć
w folie spożywczą i włożyć do lodówki na 30 min.
Po upływie czasu wałkować ciasto na okrąg i na nieść na formę( za pomocą wałka). Uformować ciasto w formie, porobić dziurki
widelcem. Następnie ponownie włożyć formę z ciastem do lodówki na 20-30 min.
Następnie na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążenie np. sucha fasola. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni
ok.20 min. Następnie zdjąć obciążenie oraz papier do pieczenia i piec ok. 8 min.
Upieczone ciasto ostudzić.
Mascarpone wymieszać z kakao oraz cukrem pudrem. Ostudzone ciasto posmarować kremem oraz położyć pokrojone truskawki.
Ciasto trzymać w lodówce lub w chłodnym miejscu.