Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki różano - rabarbarowe
Kroki postępowania
Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki około 0,5-1 cm. Pokrojony oprószamy budyniem.
CIASTO:
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta: żółtka, masło, proszek do pieczenia oraz cukier puder.
![Krok 1 - Tartaletki różano - rabarbarowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-rozano-rabarbarowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Tartaletki różano - rabarbarowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-rozano-rabarbarowe2-2.jpg)
Większą część przygotowanego ciasta wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Foremką wycinamy z niego koła. Wyciętymi kołami wykładamy wnętrze foremek.Na środek każdej tartaletki wykładamy po około 1-2 łyżeczki konfitury.
![Krok 3 - Tartaletki różano - rabarbarowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-rozano-rabarbarowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Tartaletki różano - rabarbarowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-rozano-rabarbarowe4-2.jpg)
Tartaletki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 25 minut w 180°C do zrumienienia.
Przestudzone posypujemy cukrem pudrem i podajemy
![Krok 5 - Tartaletki różano - rabarbarowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-rozano-rabarbarowe5-2.jpg)