Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-czerwona-porzeczka-i-nuta-kokosa1-2.jpg)
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtka, zagnieść na jednolite ciasto, wyrobić. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, wylepić wysmarowane masłem i posypane bułką tartą foremki tartaletek o średnicy 11cm. Ciasto nakłuć widelcem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut.
![Krok 2 - Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-czerwona-porzeczka-i-nuta-kokosa2-2.jpg)
Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodać cukier i ponownie ubić na sztywno, pod koniec dodać ocet, wiórki i dokładnie wymieszać.
![Krok 3 - Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-czerwona-porzeczka-i-nuta-kokosa3-2.jpg)
![Krok 4 - Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-czerwona-porzeczka-i-nuta-kokosa4-2.jpg)