Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z czerwoną porzeczką i złocistą kruszonką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tartaletki z czerwoną porzeczką i złocistą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-czerwona-porzeczka-i-zlocista-kruszonka1-2.jpg)
Masło, mąkę i cukier wymieszać, rozcierać palcami aż powstaną okruchy kruszonki.
![Krok 2 - Tartaletki z czerwoną porzeczką i złocistą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-czerwona-porzeczka-i-zlocista-kruszonka2-2.jpg)
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać żółtka, zagnieść na jednolite ciasto, wyrobić. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, wylepić foremki tartaletek o średnicy 9cm, wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą. Ciasto nakłuć widelcem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut.
![Krok 3 - Tartaletki z czerwoną porzeczką i złocistą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-czerwona-porzeczka-i-zlocista-kruszonka3-2.jpg)
![Krok 4 - Tartaletki z czerwoną porzeczką i złocistą kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-czerwona-porzeczka-i-zlocista-kruszonka4-2.jpg)