Przepis i sposób przygotowania na: tartaletki z kremem limonkowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - tartaletki z kremem limonkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-kremem-limonkowym0-2.jpg)
![Krok 2 - tartaletki z kremem limonkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-kremem-limonkowym1-2.jpg)
100 ml soku z limonek, cukier,1oo g masła oraz skórkę mieszamy w rondlu i podgrzewamy. Kiedy cukier się rozpuści zdejmujemy z ognia i dodajemy roztrzepane w misce jajka. Ubijamy trzepaczką uważając aby jajka się nie ścięły i wstawiamy ponownie na ogień. Gotujemy , aż masa zgęstnieje. Krem odstawiamy do ostudzenia. Ostudzony kremu miksujemy z 90 g miękkiego masła w temperaturze pokojowej.
![Krok 3 - tartaletki z kremem limonkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-kremem-limonkowym2-2.jpg)
![Krok 4 - tartaletki z kremem limonkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-kremem-limonkowym3-2.jpg)
![Krok 5 - tartaletki z kremem limonkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tartaletki-z-kremem-limonkowym4-2.jpg)