Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowe ciasto
Kroki postępowania
![Krok 1 - Tęczowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowe-ciasto8-2.jpg)
![Krok 2 - Tęczowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowe-ciasto9-2.jpg)
![Krok 3 - Tęczowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowe-ciasto10-2.jpg)
![Krok 4 - Tęczowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowe-ciasto11-2.jpg)
![Krok 5 - Tęczowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowe-ciasto12-2.jpg)
![Krok 6 - Tęczowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowe-ciasto13-2.jpg)
![Krok 7 - Tęczowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowe-ciasto14-2.jpg)
![Krok 8 - Tęczowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowe-ciasto15-2.jpg)
Smacznego :)
![Krok 9 - Tęczowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/teczowe-ciasto7-2.jpg)
Ciasto: | |
masło | 225 g |
mąka pszenna | 375 g |
cukier | 220 g |
białko | 5 |
aromat waniliowy | 2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 4 łyżeczki |
mleko | 350 g |
Krem: | |
śmietana kremówka | 1000 g |
serek mascarpone | 250 g |
cukier puder | do smaku |
aromat cytrynowy | 10 ml |
barwniki spożywcze | 6 kolorów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: