Przepis i sposób przygotowania na: Tiropsomo
Kroki postępowania
Połączyć i zagnieść gładkie ciasto.
Przełożyć do miski lekko posmarowanej oliwą, przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrastania na ok. 1-2 godziny.
![Krok 1 - Tiropsomo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropsomo1-2.jpg)
![Krok 2 - Tiropsomo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropsomo2-2.jpg)
![Krok 3 - Tiropsomo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropsomo3-2.jpg)
![Krok 4 - Tiropsomo foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/tiropsomo4-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szkl. |
sól | 1 łyżeczka |
drożdże | 20 g |
woda ciepła | 5 łyzek |
cukier | 1 łyżka |
oliwa | 4 łyzki |
ser feta | 100 g |
żółtko jajek | 1 |
woda | 1 łyżeczka |
sezam | 2 łyzki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: