Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jagodowy
Kroki postępowania
Żółtka ubić na puszystą masę z cukrem.
Osobno ubić piała na sztywną pianę.
Na ubite żółtka przełożyć pianę z białek, przesiane mąki i kakao.
Na koniec dodajemy roztopione i przestudzone masło.
Całość dokładnie mieszamy.
![Krok 1 - Torcik jagodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jagodowy1-2.jpg)
Pieczemy w temp 175 st C do suchego patyczka.
Po wystygnięciu ciasto odwracamy i ściągamy papier.
Ciasto pozostawiamy "do góry nogami"
![Krok 2 - Torcik jagodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jagodowy2-2.jpg)
Odstawić do lekkiego stężenia..
W jednej misce ubijamy na sztywno kremówkę.
W drugiej serek z cukrem.
![Krok 3 - Torcik jagodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jagodowy3-2.jpg)
Dokładnie miksujemy
![Krok 4 - Torcik jagodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jagodowy4-2.jpg)
Następnie wykładamy na tą warstwę połowę jagód i kilka łyżeczek dżemu jagodowego.
![Krok 5 - Torcik jagodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jagodowy5-2.jpg)
Fioletową galaretkę rozpuścić w połowie wskazanej na opakowaniu ilości wody.
Na wierzch ciasta wysypujemy resztę jagód, zalewamy delikatnie galaretką fioletową i ponownie chłodzimy.
SMACZNEGO!!!
![Krok 6 - Torcik jagodowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-jagodowy6-2.jpg)