Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kawowo-truskawkowy
Kroki postępowania
Całe jajka ubijamy z cukrem do białości. Potem mieszamy ręcznie dodając po łyżce mąkę wymieszaną z migdałami. Ciasto przekładamy do okrągłej wysmarowanej formy 20 cm
i pieczemy ok. 20 minut w 170-160 C. Studzimy.
![Krok 1 - Torcik kawowo-truskawkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-kawowo-truskawkowy1-2.jpg)
Ostudzony biszkopt smarujemy dżemem lub powidłami, naokoło rozkładamy połówki truskawek, w w środku plasterki banana skropionego sokiem z cytryny.
![Krok 2 - Torcik kawowo-truskawkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-kawowo-truskawkowy2-2.jpg)
Najlepiej jest schłodzić go w lodówce.
![Krok 3 - Torcik kawowo-truskawkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/torcik-kawowo-truskawkowy3-2.jpg)