Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Torcik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietana 18% 3 po 400 g
cukier puder 1 szkl
galaretka pomarańczowa 2 opak
galaretka truskawkowa 1 opak
galaretka agrestowa 1 opak
galaretka cytrynowa 1 opak
Biszkopty 1 paczka
pomarańcze 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik na zimno

Galaretki pomarańczowe przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki każdą rozpuścić w 1 szkl gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, podzielić śmietanę na 3 części. Pierwszą porcję śmietany ubić z galaretką truskawkową. Drugą z galaretką agrestową. Trzecią porcję śmietany ubić z galaretką cytrynową. Blachę wyłożyć biszkoptami, zalać biszkopty śmietaną truskawkową, schłodzić w lodówce. Następnie wylewamy śmietanę agrestową i cytrynową, po każdej nalanej warstwie schładzamy w lodówce. Wierzch dekorujemy cząstkami pomarańczy, zalewamy torcik galaretką pomarańczową, odstawiamy do całkowitego stężenia tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 20.04.2013 18:58
super ciacho
Katarzyna/kate1980 19.04.2013 21:52
świetnie wygląda
babajaga1969 19.04.2013 21:14
pyszny, pięknie kolorowy
katarzynagotuje 19.04.2013 19:55
Pyszny na deser :)
migotka28 19.04.2013 19:27
fajne i kolorowe ciacho w sam raz na upalne dni i nie tylko
agnieszka214 19.04.2013 19:15
ładne ciasteczko
kokoszka
kokoszka 19.04.2013 18:31
super wyglada
SylwiaMagdaSabin 19.04.2013 18:16
super torcik
idealme 19.04.2013 17:54
bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak